Vi gör Generation 500

jimmy_generation500Jimmy Wilhelmsson är författare, skribent och produktutvecklare som till vardags driver retrobloggen Spelpappan.se om datorspel, brädspel och rollspel från förr. Han har sedan 2010 haft för vana att gräva djupt i både digitala och analoga arkiv efter gamla tiders retrohemligheter och presentera dem i populära artiklar och reportage.

I september 2014 släppte han Generation 64, en bok om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64 och som lät den förändra och påverka deras liv och karriärer. Boken blev populär bland 70- och 80-talister, fick mycket uppmärksamhet i media samt översattes till engelska. Boken Generation 500 är en direkt uppföljare som släpps i maj 2017.

Kontakt Jimmy Wilhelmsson

E-post: jimmy@spelpappan.se
Twitter: @spelpappan
Facebook: www.facebook.com/spelpappan
Blogg: www.spelpappan.se

Bild: http://media.äventyrsspel.com/2015/09/JW_col-foto-Lars-Jansson.jpg
Foto: Lars Jansson


kenneth_generation500Kenneth Grönwall driver idé- och designbyrån Dolores Creative Kingdom.

”Jag har ett ömt förhållande till Illustrator, hjärnskissar ofta på tuben och pratar om vunnen tid när jag missar bussen. Dagarna börjar alltid med en kopp kaffe och en stor dos inspiration (se kentson.se).”

Kenneth var formgivare till föregångsboken Generation 64 och tar sina fantastiska formgivartalanger även till uppföljaren Generation 500. Gemensamt för de båda projekten är att han försöker ta tillvara på den kraft som förenade folk och fick dem att spendera så mycket tid med något som fortfarande var så ofärdigt, som datorer var på 80-talet.

Kontakt Kenneth Grönwall

E-post: kenneth@doloresck.se
Twitter: @kentsonic
Facebook: www.facebook.com/doloresck

Bild: http://media.spelpappan.se/2014/02/kenneth_gronwall_highres.png
Foto: Göran Arvidson