Fredrik ”Watcher” Liljegren

Intervjun med Fredrik Liljegren genomfördes redan inför översättningen av Generation 64. Tre intervjuer från den svenska boken skulle då lyftas ut för att ersättas av tre nya som kändes mer internationella – och Fredrik var en av dessa.

För min del tyckte jag att det hade känts konstigt att inte ha med DICE-berättelsen när så mycket runtomkring faktiskt handlar om dem. Därför bestämde jag mig för att köra Fredriks intervju igen men ändra lite på den där det behövdes. Jag tog bort den ursprungliga scrolltexten som är med i Generation 64 och ersatte med de två inbjudningarna jag till slut lyckades få tag på, tack vare en viss Mattias ”H.O” Lönnqvist som lyckades hitta originalen i sina arkiv!

En alldeles absolut sanning är att vi inte fick tag på Fredrik i tid för tryck för att gå allt godkänt. Bland annat var jag inte säker på att han skulle gå med på att inbjudningarna presenterades som de var, med adresser och telefonnummer och allt. Jag tog till slut beslutet att köra ändå – de gick till tryck och först någon vecka senare fick jag svar från Fredrik Liljegren att allt var grönt. Detta har jag ännu inte berättat för honom 🙂

Jag ville först ha med en rolig notis som kommer från tidningen DatorMagazin. Ingen på redaktionen kan ju ha vetat vad detta spel skulle komma att betyda för svensk spelutveckling – men så här i efterhand ser det härligt naivt ut. Jag tog dock beslutet att lyfta ut denna notis och istället köra på introskärmen till Fairlights knäck av ”Pinball Dreams”, vilket såklart var rätt val.