Søren ”Sodan” Grønbech

Mitt beslut att plocka med även norska och danska demokodare och spelutvecklare kom egentligen av att jag inte ville utesluta The Party, vilket är ett viktigt event i den svenska Amiga-historien – men var alltså ett demoparty i danska Års. Detta beslut öppnade upp för mig att inkludera andra stora namn, som Spaceballs, Jesper Kyd och … Søren Grønbech.

Søren ”Sodan” Grønbech är inte så lätt att få tag på men jag hade turen att känna en gemensam bekant. Det verkligt intressanta med denne herre är att han höll på så länge, från 1985 då de första C64-knäckarna fortfarande höll på – och fram till dess den nordiska spelbranschen satte igång på allvar. Att han dessutom var parhäst med Julian ”Magician 42” Le Fay visste jag faktiskt inte innan jag började gräva i berättelserna.

Det var ont om plats i uppslagen så vi fick inte plats med någon bild från själva demot ”TechTech” annat än den på Anne of Lancashire ur ”Defender of the Crown”. Men hela demot finns att beskåda nedan:

Likaså fanns det heller inte någon större plats att visa mer av spelet ”Sword of Sodan”. Därför kommer det här:

En rolig detalj är att spelet återfinns i ett avsnitt av Ebba & Didrik – och fungerar som avskräckande exempel i den eviga diskussionen om våldsamma datorspel (cirka 24 minuter in i detta klipp)