Robin Söderman

Jag minns inte ens var jag läst eller fått reda på att dansmusikduon Antiloop skulle haft känningar i Amiga-scenen men när jag fick tag på Robin Söderman var han både tillmötesgående och intresserad av mitt bokprojekt och vi hade väldigt trevligt under våra intervjusessioner.

För mig var Antiloop inget mindre än en nationell stolthet när det begav sig. I mitten av 90-talet bodde jag i Jerusalem och israeler är då som nu galna i dansmusik av olika slag. Goa, trance och rave hade tagit över nattklubbarna och namn som Antiloop var välkända bland israelerna – vilket Robin Söderman också konfirmerar. Enligt honom ska det ha berott på att de hade tillgång till MTV Nordic och blev mer exponerade för Antiloop än kanske till och med länder i Europa hade blivit.

Att smyga in Robins pappa, Kai Söderman, när denne uppträdde i tv-programmet Hylands Hörna tyckte jag var en kul grej som bröt mönstret i boken. Överhuvudtaget är intervjun med Robin Söderman ganska annorlunda än de andra intervjuerna; han växte inte upp med Amiga utan kunde relatera till den på ett helt annat vis, lite utanför – men inser ändå datorns samhälleliga och musikaliska värde.

Bilden på Kai Söderman är faktiskt hämtad ur YouTube-videon ovan. Det krävs ganska hög upplösning för att få en digital bild att fungera i tryck men de glada bildmagikerna på Turbin fixade biffen!