Klas ”Prowler” Benjaminsson

Första gången jag stiftade bekantskap med Klas ”Prowler” Benjaminsson var faktiskt när han gav ut första boken i sin serie ”The Masters of Pixel Art”. Vi utbytte lite erfarenheter och tips – och köpte varandras böcker.

I mars 2016 frågade jag honom om han kunde tänka sig att ställa upp på intervju inför Generation 500. Jag kunde inte bestämma mig för vilka Amiga-grafiker jag ville ha med, det fanns ju så många. Men så kom jag på att Klas kunde uttala sig för dem allihop i egenskap av författare till den bästa Pixel Art-boken som gjorts. Dessutom var han ju själv en skicklig grafiker, vilket var två flugor i en smäll.

Alltså fick jag med Mikael ”Uno” Billborn i boken utan att behöva dra igång en intervju till, vilket jag är väldigt nöjd med. Han intervjuas ganska utförligt i Klas egen bok och jag tyckte det kändes lite överflödigt att bara köra samma sak igen. När jag skulle presentera en Uno-bild valde jag mellan Crystal Symphonies-loggan och den goblin som Uno gjort sig kanske mest känd för i demot ”His Master’s Noise”. Därför kommer den nedan.