Ola Strandh

Att Ola Strandh brukade skapa trackermusik med sin Amiga hittade jag i någon obskyr referens i en artikel om musiken i något spel från Malmöstudion Massive Entertainment, kanske ”The Division” – jag minns inte riktigt. En tid senare kunde jag inte hitta artikeln igen och undrade om jag drömt alltihop – så jag fick helt enkelt kontakta Ola som jag träffat sedan tidigare i samband med en artikel jag skrev i svenska Eurogamer om röstskådespeleri i datorspel.

Och jodå, visst hade Ola suttit med en Amiga i många år av sitt liv – men det visade sig att hans livshistoria var ännu mer brokig än så. Faktum är att denna intervjun är en av mina absoluta favoriter och jag är glad att jag kunde lyfta fram en spelmusiker för en gångs skull – de får så sällan cred för vad de gör här i Sverige.

Jag ville egentligen få in en bild på FastTracker från Starbreeze men då vi fick ont om plats – och vi vid det laget hade presenterat flera bilder på trackers på tidigare uppslag – kände vi att vi fick ta bort den. Well, här ovan är den bild på första FastTracker vi tänkte visa.

Axwell, Robin Söderman och Ola Strandh knyts ihop på ett fint sätt, tycker jag. De första två känner varandra sedan de spelat ihop på samma scener och Axwell och Ola Strandh har ju faktiskt arbetat på musiken till samma spel, det hade jag ingen aning om innan vi började prata.

Intervjun med Ola Strandh hölls på Siesta i Malmö, för den som är intresserad av detaljer.