Mikael Ljung

När jag satt och skrev kapitlet om Amiga 1000 insåg jag att det skulle bli mycket historieprat – till råga på allt av den sort jag inte grävt fram själv. Denna historieskildring hade dessutom väldigt lite med Sverige att göra och jag kände att jag kanske skulle glida ifrån min ursprungliga intention lite grann, det var ju trots allt ingen bok om den tidiga Amiga-historien jag skrev.

När Mikael Ljung hörde av sig och presenterade sig som admin för den populära Facebook-gruppen Nördar i allmänhet visade det sig att han fortfarande äger och kör en Amiga 1000 han modifierat på lite olika vis. Trots att jag alltså egentligen inte hade tänkt intervjua någon svensk om Amiga 1000 kände jag att det blev en skön paus mellan de tunga historieblocken om Andy Warhol och diverse Commodore-chefer.

Mikael visade sig vara ett bra intervjuoffer; han hade digitaliserat bilder tillsammans med sin far och kom ihåg en hel del från den tiden och hade mycket material kvar. Det hela kändes som en mjukstart för det som skulle komma senare i boken och passade bra ihop med historietugget på uppslaget efter.