Martin Sirc

Det var lite av en lycklig slump som ville att Anders Staaf slutade arbeta på Commodore 1990 – och att Martin Sirc började arbeta där 1991. Det gjorde att jag fick en intervju om de tidigare åren och en annan intervju om de senare.

Jag hade aldrig träffat Martin Sirc tidigare men förstod att han betydde en del för svenska Commodores marknadsåtgärder på 90-talet. Det var han som uttalade sig i allra sista artikeln jag publicerade i Generation 64, den om att Commodore 64 inte längre skulle säljas. Jag var också på Dataspelsbranschens prisgala (tror jag) när han fick hederspriset år 2014.

Det jag dock inte visste är att det också är Martin Sirc som pryder omslaget till DatorMagazin #5-1990. Detta är alltså innan han ens börjat arbeta på Commodore.

Martins story om Amiga-tröjan är väldigt rolig – och jag varnade honom att om han har flera tröjor skulle han göra sig beredd på att många kommer att höra av sig för att försöka köpa en av honom. Det visade sig dock att han bara har just detta enda exemplar kvar – så problem var egentligen löst innan det ens blivit något problem.

I Martins kapitel fick jag också helt naturligt in berättelsen om CDTV och inte minst den härliga berättelsen om Svullos inblandning i marknadsföringen av densamma. Jag kontaktade Jerker Antoni för att kontrollera att storyn verkligen höll och det gjorde den. En bild jag inte fick plats med är tidningsomslaget där damen med CDTV är inlindad i … staniolpapper?